امین پرتو

امین پرتو

دکتر امین پرتو پژوهشگر مهمان سابق  در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه است. وی دکترای رشته علوم سیاسی از دانشگاه تهران می باشد. حوزه مطالعاتی آقای پرتو مسائل خاورمیانه و اندیشه های سیاسی می باشد.

 نامبرده مقالاتی به فارسی در مجلات معتبر داخلی به چاپ رسانده است. آخرین آثار پژوهشی وی عبارتند از: تألیف مقاله "انقلاب و نا آرامی در کشورهای عربی و امنیت ملی اسرائیل " ، (فصلنامه مطالعات راهبردی، بهار 1392)؛ "توسعه فناوری نظامی به مثابه اصلی ترین پاسخ به تهدیدات امنیت ملی: مورد اسرائیل"، (فصلنامه مطالعات راهبردی، پاییز 1392)


تعداد 22

برندگان جنگ روسیه با اوکراین

نویسنده: امین پرتو | ۲۱ اسفند ۱۴۰۰

حمله نظامی روسیه به اوکراین، بازندگان زیادی داشته اما برندگانی هم در این میان وجود دارند. آنها که از خارج شدن روسیه از گردونه اقتصاد جهانی سود می‏ برند و از ترتیبات امنیتی جدید در جهان بهره ‏مند می‏ گردند.

بازندگان جنگ روسیه با اوکراین

نویسنده: امین پرتو | ۱۸ اسفند ۱۴۰۰

تا همین جای جنگ اوکراین، افق تاریکی برای اقتصاد و امنیت جهان پدید آمده است. بازندگان حمله نظامی روسیه به اوکراین چه کشورهایی هستند؟ طبیعتاً کشورهایی که از تحریم اقتصادی روسیه، افزایش قیمت‏ها و قرار گرفتن در برابر گزینه «یا با روسیه، یا با ما» صدمه می‏ بینند.

هفت درس از سوریه برای بحران اوکراین

نویسنده: امین پرتو | ۷ اسفند ۱۴۰۰

بیشتر از شش سال است که نیروهای مسلح روسیه در سوریه حضور مستقیم در درگیری ‏های نظامی دارند. اکنون که بحران اوکراین به مراحل حساسی رسیده، شاید نگاهی به این حضور نظامی طولانی مدت، حاوی درس‏هایی برای تحلیل‏ گران و پژوهشگران سیاسی و نظامی باشد.

معرفی کتاب: مقدمه ‏ای بر مطالعات راهبردی

نویسنده: امین پرتو | ۹ بهمن ۱۴۰۰

کتاب «مقدمه‏ ای بر مطالعات راهبردی» مجموعه مقالاتی از برخی از نامدارترین متخصصان و کارشناسان حوزه مسائل راهبردی مانند لارنس فریدمن و کالین گری است که در قالب یک مجموعه جمع ‏آوری و به فارسی ترجمه شده است. این کتاب مشتمل بر ده فصل است که هشت فصل از آن را آقای امین پرتو، پژوهشگر مهمان در پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه و مدیر پرونده سوریه پژوهشکده به فارسی ترجمه کرده است. هدف از گردآوری این مقالات در کنار هم، ارائه چشم‌‏اندازی وسیع‌‏تر از رابطه راهبرد و سیاست و نیز سایر ابعاد زندگی انسانی در دو بُعد نظامی و غیرنظامی است.

معنای حملات هوایی سنگین به لاذقیه

نویسنده: امین پرتو | ۱۱ دی ۱۴۰۰

در فاصله کمتر از دو ماه، اسرائیل دست به انجام حملات هوایی بی‏ سابقه علیه بندر لاذقیه سوریه زده است. این حملات به این سبب بیسابقه هستند که اولاً چند سال بود که از اجرای چنین حملاتی خبری نبود و ثانیاً به سبب استقرار پرشمار نیروهای نظامی روسیه در این بندر و خطرات ناشی از تصادم نظامی دو طرف، اسرائیل قصد نداشت بحران تازهای در روابط گرم خود با مسکو ایجاد کند. در سال 2018 و در جریان حمله هوایی اسرائیل به لاذقیه، یک هواپیمای ایلیوشین-20 شناسایی نیروی هوایی سوریه که همزمان با حضور جنگنده ‏های اسرائیلی در حال پرواز بر فراز مدیترانه بود به اشتباه به وسیله دفاع هوایی سوریه و با یک تیر موشک سام-5 (اس-200) سرنگون شد. سقوط این هواپیما به کشته شدن 15 نفر خدمه آن منتهی شد.

بیوگرافی