پرونده؛ نقش ریزپرندهها، پهپادها و فناوریهای مدرن در نبردهای نوپدید
نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) | ۱ مهر ۱۴۰۳
نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) | ۱ مهر ۱۴۰۳
نویسنده: قدیر نصری (رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه) | ۲۶ خرداد ۱۴۰۳
نویسنده: میکائیل سانیار | ۲۱ تیر ۱۴۰۲
در اکثر تحلیل هایی که در خصوص سوریه ارائه می شود، کردها و نقش آنها در مبارزه با تروریسم نادیده انگاشته شده است. اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که هم اینک بخش وسیعی از جغرافیای سوریه ( حدود ۳۰ درصد) تحت اداره مدیریت خودگران کردی موسوم به "روژآوا" است؛ لذا توجه به کردها در سوریه به معنای خاموش کردن تعارضات و تقابل ها و خصومت صد ساله ای است که گهگاهی میان دولتهای سوریه، ترکیه و عراق با کردها وجود داشته است.
نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) عبدالعزیز مولودی پرهام پوررمضان میکائیل سانیار | ۹ شهریور ۱۴۰۱
نام پرونده ویژه تابستان 1401 گروه کشمکش و همکاری در خاورمیانه را «ترکیه از شرق تا غرب ، سیاست خارجی ترکیه به کدام سو میرود؟ » انتخاب کردیم و آن به دلیل نقش فعال و پررنگ ترکیه در سال 2022 در عرصه بین الملل و منطقه ای بوده است . در همین ابتدا بهتر است که پاسخ اصلی سوال این مقاله را داد؛ سیاست خارجی ترکیه به کدام سو می رود ؟ مشخصا به سمت تامین حداکثر منافع ملی این کشور در عرصه بین الملل حتی اگر آن را جمع اضداد بنامیم .
نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) | ۲۶ مرداد ۱۴۰۱
«پست مدرنیته نشان میدهد که هر به اصطلاح حقیقتی یک امر اعتقادی است. بنابراین ما به آنچه انجام میدهیم ایمان داریم، به آنچه میگوییم ایمان داریم و این تنها راه برای تعریف حقیقت است ما حقیقت روسی خاص خود را داریم که شما باید آن را بپذیرید» جملات فوق متعلق به الکساندر دوگین فیلسوف نزدیک به پوتین است که در مقاله اخیر اسلاوی ژیژک از قول او آورده شده است .
نویسنده: میکائیل سانیار | ۱ مرداد ۱۴۰۱
بر اساس نشانه ها سهم ایران از سفر رئیس جمهوری ایالات متحده به خاورمیانه، زمستانی است. تصویر غالبی که از خاورمیانه در اذهان افکار عمومی نقش بسته، همەی واقعیت نیست. دیگران اغلب این منطقه را منحوس دانسته و نام آن را با خشونت، ترور، دیکتاتوری و جنگ های قبیلەای، قومیتی، نژادی و مذهبی عجین ساختەاند. این تصویر، تصویری غلط نیست، اما یک خاورمیانه نیز وجود دارد که همگان بدنبال سهم خواهی از منابع آن هستند. هیچ دولت و سرمایەگذار خارجی نگران ورود و سرمایەگذاری در عربستان، قطر، کویت، امارات، بحرین و عمان نیست. این دولت های عربی به مرکز سرمایە گذاری های اقتصادی و سیاسیِ قدرت های غرب و بالاخص آمریکا تبدیل شدەاند.
نویسنده: ابوالفضل بازرگان | ۲۵ تیر ۱۴۰۱
ماه ها است که درباره اهمیت سفر بایدن به منطقه مطالب بسیار زیادی نوشته شده است. روز گذشته جو بایدن مقاله ای را در واشنگتن پست مبنی بر " چرا می خواهم به عربستان سعودی سفر کنم " منتشر کرد که نکات بسیار قابل توجهی را در برداشت که با توجه به شرایط داخلی آمریکا و وضعیت جدید نظم بین المللی به بررسی اهمیت این سفر و فرصت ها و چالش های آن برای جمهوری اسلامی ایران می پردازیم
نویسنده: سید محسن (ميلاد) مصطفوی (مدیر گروه) عبدالعزیز مولودی ابوالفضل بازرگان | ۲۳ اسفند ۱۴۰۰
بحران اوکراین فارغ از اینکه اتفاق خوشایند و یا ناراحت کننده ای باشد، چرا که جنگ همراه امری قبیح و نا پسندیده ای است، این بحران نشان از تغییر و تحولات مهمی در نظم بین المللی دارد که ما قبل از موضع گیری نسبت به آن، نیاز داریم فهم دقیقی از آن داشته باشیم تا فرصت و چالش های پیش رو را برای تامین منافع ملی خود بشناسیم.
۱۴ اسفند ۱۴۰۰
گروه مطالعات كشمكش و همكاري در خاورميانه با همكاري انجمن علمي مطالعات صلح برگزار مي نمايد ؛
نویسنده: میکائیل سانیار | ۱۱ اسفند ۱۴۰۰
بدون تردید بحران اوکراین معادلات و مناسبات حاکم بر روابط بین الملل را با تغییرات اساسی روبرو خواهد کرد. یکی از نتایج احتمالی و قابل پیش بینی این بحران، ظهور دوباره دو آرایش نظامی و سیاسی خواهد بود. اظهارات دبیر کل سازمان ملل و تقاضای خاضعانه از پوتین مبنی بر خروج نیروهای نظامی اش از اوکراین، نظر کاخ سفید بر احتمال وقوع جنگ جهانی از نوع مرگباری که تاکنون جهان به خود ندیده است