سفر سیسی به ترکیه و مشکلات فزاینده اخوانی ها
نویسنده: سید عبدالامیر نبوی (ناظر علمی) | ۵ شهریور ۱۴۰۳
نویسنده: سید عبدالامیر نبوی (ناظر علمی) | ۵ شهریور ۱۴۰۳
۱۳ آبان ۱۴۰۲
جمهوری سودان ، قبل از منفک شدن بخش جنوبی ، به عنوان بزرگترین کشور اسلامی از نظر مساحت به شمار می رفت ، لیکن پس از جدایی بخش مسیحی نشین در سال 2011 میلادی ، صرفا به عنوان یک کشور مسلمان شناخته می شود .
نویسنده: سید عبدالامیر نبوی (ناظر علمی) | ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
تداوم برخی مشکلات داخلی و نیز فشارهای ناشی از تحولات پرشتاب خارجی، مصر را مانند سایر بازیگران منطقه ای به چاره جویی واداشته است. روشن است که گذر از این شرایط دشوار مستلزم تلاش بیشتر برای مدیریت وضعیت داخلی و به خصوص کاهش نارضایتی ها و تعارضات سیاسی است.
۲۵ خرداد ۱۴۰۱
گروه مطالعات مسايل مصر و شمال آفريقا برگزارمي كند ؛
۲۰ آذر ۱۴۰۰
تونس؛ ده سال بعد از انقلاب و مسیر پیش رو
نویسنده: سید عبدالامیر نبوی (ناظر علمی) | ۲۲ آبان ۱۴۰۰
تحولات سودان از 3 آبان (25 اکتبر) بدین سو سبب شده است مسایل این کشور باردیگر در صدر اخبار آفریقا قرار گیرد. در این روز، عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش و رئیس شورای حکومت انتقالی، ضمن اعلام انحلال هیئت وزیران، در کشور وضعیت فوقالعاده اعلام کرد و بلافاصله خبر دستگیری عبدالله حمدوک، نخست وزیر، و تعدادی از وزرای دولت منتشر شد. اندکی بعد محمد حمدان دقلو معروف به ژنرال حمیدتی، فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان، نیز از اقدام فرماندهی ارتش حمایت کرد. با این اقدام، در واقع، بخش نظامی حکومت انتقالی کنترل کامل اوضاع را پس از چند هفته اختلاف بر سر بحران در شرق سودان به دست گرفت و تلاش های سازمانها و گروههای خارجی برای میانجی گری هم تاکنون بی نتیجه مانده است.
۲۶ تیر ۱۴۰۰
مصر هشت سال بعد از روی کار آمدن عبدالفتاح السیسی: تجربه گذشته و مسیرهای پیش رو
نویسنده: زهرا رمضانی (دبیر گروه) | ۲۰ تیر ۱۴۰۰
روز چهارشنبه 16تیر نشستی با عنوان " ژئوپلیتیک آب در خاورمیانه و شمال افریقا: مورد سد النهضه" در گروه مصر و شمال افریقا با حضوری تعدادی از کارشناسان این حوزه با مدیریت دکتر محمد سلطانی نژاد برگزار شد. رسول شبیبی، علیرضا صداقت، علیرضا رضانیا و جواد ابو از جمله سخنرانان این نشست بودند که به بررسی مورد سد النهضه از جوانب گوناگون پرداختند.
۱۵ تیر ۱۴۰۰
ژئوپلیتیک آب در خاورمیانه و شمال آفریقا: مورد سد النهضة
نویسنده: زهرا رمضانی (دبیر گروه) | ۸ تیر ۱۴۰۰
روز چهارشنبه 2 تیرماه جلسه گروه مصر و شمال افریقا با موضوع «عادی سازی مناسبات مراکش و سودان با اسرائیل؛ دلایل و پیامدها» در دو بخش با سخنرانی جناب آقای دکتر هادی برهانی و آقای جواد ابو برگزار شد. پیش از آغاز نشست دکتر سلطانی نژاد به عنوان مدیر نشست با ذکر مقدمه ای کوتاه در باب روابط فی ما بین اعراب و اسرائیل به بیان تحولات سالهای 73و68- 1967 و درگیری میان اعراب و اسرائیل پرداخت و سال 1979 را اوج تحولات فی ما بین این کشورها اعلام کرد. زمانی که اسرائیل توانست میان جبهه عربی رخنه کند و با به رسمیت شناخته شدن اسرائیل توسط مصر اوج این تغییرات سیاسی رقم زده شد. وی در ادامه با اشاره به قرارداد قرن ترامپ اشاره به تشریح تحولاتی پرداخت که منتهی به افزایش سرعت عادی سازی شد.