تعریف جدید از اسرائیل

نوع مطلب: مقاله

در مجلس اسرائیل (کنست) قانون جنجالی کشور یهود تصویب شد. بعد از ۸ ساعت گفتگوی مخالفان و موافقان این قانون، سرانجام با ۶۲ رأی موافق در برابر ۵۵ رأی مخالف به تصویب رسید. براساس آن، اسرائیل از این پس، کشور منحصراً یهودی تعریف و به عنوان میهن مردم یهودی شناخته می‌شود. گسترش شهرک‌های یهودی‌نشین در سراسر مناطق اشغالی رسمیت قانونی پیدا کرد و بیت‌المقدس (شرقی ـ‌ غربی) خاک اسرائیل و پایتخت رسمی آن خوانده شده است. زبان «عبری» تنها زبان رسمی و زبان عربی حذف شد و زبان انگلیسی زبان دوم رسمی در اسرائیل دانسته شده است. دو سال فرصت داده شده است تا بطور کامل زبان عربی در سراسر اسرائیل از نوشتن علائم در جاده‌ها، شهرها و روستاها، تا آموزش دبستان و دبیرستان‌ها و مراکز دانشگاهی یا اسناد دولتی در تمامی مراکز رسمی حذف شود. بخش شرقی بیت‌المقدس که در جریان جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷ میلادی به اشغال اسرائیل در آمده بود و در پیمان اسلو قرار بود بعد از امضاء صلح نهایی اسرائیل با دولت خودگردان فلسطین به مرکزیت فلسطین درآید، اینک با تصویب این قانون به پایتخت اسرائیل خوانده شده است. در اسرائیل ۲ میلیون عرب زندگی می‌کنند که نزدیک به ۱۷ درصد از جمعیت ۹ میلیونی امروز اسرائیل را تشکیل می‌دهند. در کنست (مجلس اسرائیل) نمایندگان پارلمانی دارند و تا امروز محدودیت زبانی (عربی) نداشتند،‌ اما با تصویب قانون جدید از تعریف اسرائیل، نه تنها دیگر زبان رسمی شناخته نمی‌شود، حتی در حالیکه تا امروز براساس تعریف بنیانگذاران اسرائیل که اسرائیل کشوری دموکراتیک و براساس «دموکراسی» برای همه مذاهب و اقوام اداره می‌شود، دیگر حقوق برابر با یهودیان ندارند. ضمن‌این‌که در ۷۰ سال گذشته اعراب در داخل اسرائیل همواره از تبعیض و برخورد با آنها به عنوان شهروند درجه دو شکایت داشتند.

 

با تصویب این قانون تعریف جدید از اسرائیل داده شده است که داخل و خارج با واکنش‌های گوناگون مواجه شد، در داخل مجلس اسرائیل، نمایندگان اعراب، همچنین تعدادی از نمایندگان یهودی از احزاب مخالف راست‌‌های افراطی، به‌خصوص حزب حاکم لیکود که نتانیاهو رهبری آن را به‌عهده دارد، ضمن محکوم کردن این اقدام‌، مخالف قانون جدید هستند و مخالفت خود را از طریق رسانه‌ها اعلام کرده‌‌اند. احمد طیبی عضو کنست (مجلس) اسرائیل گفت: تصویب قانون جدید مرگ دموکراسی در اسرائیل است. اتحادیه اروپا نیز این اقدام را محکوم کرد و موگرینی رئیس سیاسی اتحادیه‌ اروپا تصویب قانون جدید را بحرانی جدید در تشدید تخاصم فلسطینیان و اسرائیلی‌ها دانست. نتانیاهو از تصویب آن ستایش کرد و روز تصویب قانون اسرائیل کشور رسمی یهودیان را روز بزرگ در تاریخ اسرائیل نامید.

 

رئیس‌جمهور اسرائیل که خود از حزب لیکود است. شماری از مواد لایحه کشور یهود را که بسیار افراطی و شوک‌آور بود، حذف کرد، اما تصویب آن در عمل تمامی اعراب در سرزمین اشغالی از مسلمانان، مسیحی و حتی یهودیان عرب‌تبار را به شهروندان درجه دو ساقط کرد. تصویب قانون اسرائیل کشور یهودیان از پی اقدام ترامپ به انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس و نامیدن همه بیت‌المقدس(شرقی و غربی) آن به پایتخت رسمی اسرائیل صورت گرفته است. ترامپ اعلام کرد از این پس موضوع فلسطین از دستور کار کاخ سفید خارج شده است و فلسطینیان باید به‌صورت مستقیم با دولت اسرائیل (نتانیاهو) برای حل مشکلات خود مذاکره کنند. دفتر دولت خودگردان فلسطینی در واشنگتن را تعطیل و بست. دیروز نیز خبر داده است که آمریکا به هیأت فلسطینی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل ویزا نمی‌دهد و از ورود آنها به آمریکا جلوگیری خواهد کرد. سیاست رسمی ترامپ، سپردن هژمونی خاورمیانه به دولت اسرائیل است که دولت‌های سعودی و شیوخ کشورهای خلیج‌فارس باید تأمین مالی تثبیت این پروژه را به‌عهده بگیرند.

 

نتانیاهو نیز در ماه گذشته اعلام کرد: فلسطینیان نمی‌توانند کشوری مستقل داشته باشند و باید با دولت اردن کنفدراسیون فلسطینی‌ـ اردنی شکل دهند. چند هفته قبل برخی از منابع خبری اطلاع دادند که اسرائیل و آمریکا با دولت مصر گفتگویی انجام داده‌اند تا نوار غزه به‌طور کامل از ارتباط با اسرائیل جدا شود و اداره آن با تنها راه ارتباطی با مصر از سوی دولت مصر انجام پذیرد. همه این تحولات نشان می‌دهد که طرح‌های توافقی ترامپ‌ـ نتانیاهو، گام به گام به مرحله اجرا در می‌آید و در کاخ سفید، داماد ترامپ، «گوشنر» که یک یهودی صهیونیست و عضو هیئت‌مدیره سازمان یهودی «آپک» بزرگ‌ترین مجمع سازمان‌یافته صهیونیست‌های آمریکا است، به عهده دارد. بسیاری از نشانه‌های گام به گام دورنمای جنگی جدید در خاورمیانه را نشان می‌دهد که در مرکزیت آن دلارهای نفتی سعودی‌ها و حاکم ابوظبی در کنار تأمین سلاح‌های جنگی فوق‌مدرن برای نتانیاهو دیده می‌شود. صهیونیست‌های افراطی حزب حاکم لیکود در اسرائیل را به رهبری نتانیاهو در اختیار دارند و سیاست آنها تثبیت کامل اسرائیل و انضمام تمامی سرزمین‌های اشغالی، بیرون راندن اعراب فلسطینی از مسلمانان تا مسیحیان عرب از سرزمین مادری خود است با این‌همه موج مهاجرت یهودیان اسرائیل از سختی زندگی تا خطرات زیست پادگانی در اسرائیل شدت گرفته است. ترامپ و نتانیاهو گام به گام خاورمیانه بحران‌‌زده را به‌سوی جنگی جدید هدایت می‌کنند و تثبیت نژادپرستی صهیونیستی در این منطقه را از طریق جنگ و سلطه هژمونی آن می‌خواهند.

 

 

منبع: روزنامه اطلاعات، ۳۰ تیر ۱۳۹۷

 


نویسنده

ابوالقاسم قاسم‌زاده

ابوالقاسم قاسم‌زاده


1.دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
2.پیام هایی که حاوی تهمت یا بی احترامی به اشخاص باشد منتشر نخواهد شد
3.پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد